Hvad er balsam og hvilken slags er der?

Hvad er balsam og hvilken slags er der?

Balsam passe på sit hår

Alle kender balsam. Det er den fælles betegnelse for alle hårplejeprodukter, der bruges til at konditionere og beskytte håret. Balsam indeholder typisk en eller flere af følgende ingredienser: silikone, kationiske polymerer, fedtsyrer eller planteolier.

Hvad er balsam og hvilken slags er der?

Balsam er et produkt, der bruges til at fugte og beskytte håret. Der findes forskellige typer af balsam, der passer til forskellige hårtyper. Nogle balsammer indeholder olier, der gør håret mere glansfuldt, mens andre indeholder ingredienser, der har en styrkende virkning på håret.

Hvorfor er balsam vigtigt for dit hår?

Balsam er en vigtig del af hårpleje, fordi det genopretter fugtighed og næring i håret. Balsam virker ved at omgive håret med en beskyttende hinde, der forhindrer fugtTab og holder håret blødt og glat.

Hvilken balsam passer til dig og dit hår?

Der er mange forskellige slags balsam, og det kan være svært at vælge den rigtige. Her er en guide til, hvilken balsam der passer bedst til dig og dit hår:

Hvis du har tørt og kedeligt hår, så skal du prøve en fugtgivende balsam. Denne type balsam vil genoplive dit hår og give det næring og fugt.

Hvis du har fedtet hår eller tendens til at få fedtede pletter, så skal du prøve en clarifying shampoo. Denne type shampoo renser effektivt ud uden at udtørre dit hår.

Hvis du har meget kruset eller flosset hår, så skal du prøve en curl-defining cream eller gel. De vil give dine krus store definition og glans uden at tynge dem ned.

Sådan bruger du balsam på din måde

Du kan bruge balsam på to måder:

1. Som et leave-in produkt: Brug en pegetsize mængde og fordel det i håret, når det er fugtigt. Fokusér på de øverste lag af håret og lad det sidde i.

2. Som et wash-out produkt: Brug en generøs mængde og massere det ind i hovedbunden. Skyl derefter grundigt ud.

Opskrifter på selvbrunende balsam

Når det kommer til selvbrunende balsam, er der mange opskrifter at vælge imellem. Men hvilken opskrift er bedst for dit hår?

Her er en liste over de fire bedste opskrifter på selvbrunende balsam, der vil give dit hår den perfekte glød:

1. Opskrift på selvbrunende balsam med æblecidereddike: Bland æblecidereddike og almindelig balsam i forholdet 1:1, og påfør derefter blandingen i håret. Lad det sidde i 15-20 minutter, og skyl det derefter ud med varmt vand.

2. Opskrift på selvbrunende balsam med citronsaft: Pisk et eller to æggehvider sammen med lidt citronsaft, og påfør blandingen i håret. Lad det sidde i 15-20 minutter, og skyl det derefter ud med varmt vand.

3. Opskrift på selvbrunende balsam med kaffe: Bland en spiseske

Alternativer til balsam

Alternativer til balsam

I mange år har vi troet, at balsam er det bedste produkt for at holde vores hår sundt og velplejet. Men faktisk kan balsam være meget skadeligt for håret, især hvis det indeholder kemiske stoffer og sulfater.

Derfor er det vigtigt at finde alternativer til balsam, der ikke vil skade dit hår. Her er nogle af de bedste alternativer:

1. Hjemmelavet æblecidereddike-balsam: Dette er en af de mest populære alternativer til balsam, fordi det er så nemt at lave. Du skal blot blande en spiseskefuld æblecidereddike med to spiseskefulder vand. Påfør blandingen i dit hår efter shampoo og skyll derefter ud med koldt vand. Æblecidereddike vil balancere pH-niveauet i dit hår og efterlade det silkeblødt og glansfuldt.

2. Kokosolie

Kommentarer (0)

    Efterlad en kommentar

    Kommentarer skal godkendes, før de dukker op